5 fizičkih aktivnosti koje sagorijevaju puno više kalorija nego što mislite

by | 7 Decembra, 2022

Aktivnosti od 30 minuta za sagorijevanje kalorija koje vam predstavljamo u nastavku će vam itekako pomoći, ukoliko je baš to vaš cilj

Iako postoji mnogo benefita vježbanja (a da nije samo mršavljenje), nevjerovatno je primamljivo pronaći kratkotrajniji trening koji za cilj ima sagorijevanje kalorija. Baš zato, ukoliko nemate dovoljno vremena, a želite da izgubite višak kilograma, na pravom ste mjestu.

U nastavku vam otkrivamo koje vježbe od samo pola sata vam mogu pomoći.

Trčanje

Trčanje je jedan od najboljih načina za mršavljenje. Sat vremena džogiranja sagorijeva oko 700 kalorija. Osmislite plan trčanja, bilo na traci ili u prirodi. Prije početka, zagrijte koljena i zglobove, a nakon trčanja se istegnite.

Steper

Ukoliko ne volite da trčite, vježbe na steperu mogu vam pomoći. Isto tako, izaberite pola sata penjanja i spuštanja niz stepenice. Ovakav trening  nam pomaže da sagorimo i do 500 kalorija za 30 minuta.

Biciklizam

Vožnja bicikla sagorijeva oko 500 kalorija na sat. Stoga, ovo vam može biti idealan trening, bilo u teretani ili u prirodi. Izaberite bicikl i kao glavno prevozno sredstvo do posla.

Ove vježbe aktiviraju skoro sve mišiće u tijelu i daju odlične rezultate!

Plivanje

Ima li boljeg sporta od plivanja? A pola sata ove aktivnosti može da sagori i do 500 kalorija. Naravno, plivanjem se možete baviti i zimi, u zatvorenim bazenima.

Šetanje

Ukoliko niste aktivni tip i samo šetanje može vam pomoći da izgubite višak kilograma. Promijenite dnevnu rutinu i na posao idite pješke. Ili izađite stanicu ili dvije ranije kada se vraćate kući. Jednostavnim malim koracima lako ćete stići do rezultata.

ljepotaizdravlje.ba

Prostock-Studio / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.