Donosimo vam najbolji trik za definisane ruke koji zahtijeva minimalno napora

by | 23 Maja, 2024

Ako nemate volje za vježbanjem, ali ipak želite malo oblikovati ruke, sve što vam treba je trik koji vam donosimo u nastavku

Sasvim je normalno željeti definisane ruke. Takođe je sasvim normalno željeti doći do toga bez obavljanja puno vježbi za ruke ili ulaganja puno napora u teretani.

Ipak, potrebno je dosljedno trenirati, iako to ne mora biti u teretani. Čak ni ne morate raditi vježbe za ruke kod kuće – barem ne na tradicionalan način. Možete obavljati svoju dnevnu rutinu i dalje tonirati gornje ruke.

Definišite svoje gornje ruke ovim jednostavnim trikom: tegovi za zglobove s opterećenjem.

Sve što trebate učiniti je nositi tegove za zglobove s opterećenjem dok obavljate svoje dnevne aktivnosti, i dobit ćete trening za ruke kao nuspojavu. Ne morate se ograničavati na bilo koji način.

Cilj ovih tegova je pojačati svaki pokret vaših ruku, bez obzira na to koliko je mali, s dodatnom težinom. Tako umjesto teškog dizanja utega u teretani, jednostavno radim manje vježbi tokom dužeg vremenskog razdoblja.

Možete kupiti različite težine ovisno o vašem tijelu. Ako želite, kasnije uvijek možete postupno povećavati težinu.

Vježbanje nogu i stražnjicu umjesto tricepsa i bicepsa

Naravno, također možete jednostavno staviti tegove za zglobove iznad skočnog zgloba da biste trenirali stražnjicu i noge. Važno je samo znati da će vidljivi rezultati potrajati, jer su mišići u stražnjici, bedrima i listovima znatno veći od onih u rukama i stoga treba duže vremena za treniranje.

ljepotaizdravlje.ba

iStock/Getty Images Plus