Preskakanje konopca – odlična vježba za kućni trening

by | 7 Februara, 2022
preskakanje konopca kućni trening

Preskakanje konopca, ono što mo obožavali u djetinjstvu, odlična je vježba za kućne uslove kojom ćete razgibati i ojačati cijelo tijelo.

Preskakanje konopca jača mišiće na nogama, stomaku, rukama, leđima i ramenima. U deset minuta sagorijeva kalorija kao otprilike pola sata trčanja. Takođe, poboljšava kardiovaskularni sistem i ravnotežu, reflekse i koordinaciju.

Preskakanje konopca – odličan kućni trening

Prednost preskakanja konopca je i u tome što to možete raditi bilo gdje i bilo kada, sve zavisi od vas. To može biti u kući, na dvorištu, u parku, na plaži…

Pročitajte i… Vježbajte kod kuće bez obzira na mali prostor

Za početak je bitno nabaviti konopac dovoljne dužine što se određuje po tome koliko ste visoki. Najbolje ga je kupiti u trgovini sportskom opremom i zamoliti trgovca za pokoji savjet – da konopac bude napravljeo od dobrog materijala te da su vam ručke ugodne za držanje.

Vježbati je najbolje bos ili u obući tankih, savitljivih đonova.

Kako pravilno izvoditi ovu vježbu?

Tokom vježbanja je važno glavu držati uspravno i gledati prema naprijed. Laktovi se drže blizu tijela, a koljena su lagano savijena. Ručke se drže više prstima nego dlanovima, a uže se vrti pomoću zglobova.

Dok ga preskačete, odskakujte i dočekujte se na tlu prstima – neka vam pete ne dodiruju pod. Skakati ne bi trebali previše visoko, već onoliko koliko je dovoljno da se konopac preskoči, prenosi healthylifeboxx.com.

Postoji više načina za preskakanje konopca, pogledajte ih u videu:

Predlažemo vam još jedan desetominutni kućni trening s preskakanjem konopca:

ljepotaizdravlje.ba

mart production via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.