Super ideje i rekviziti za vježbanje kod kuće

by | 25 Aprila, 2020

Uz prave smjernice i savjete dobrih fitnes stručnjaka sasvim je moguće da u udobnosti svog doma postignete odlične rezultate

Dakle, sve što vam treba za vježbanje kod kuće je malo vremena, udobna odjeća i pravi fitness rekviziti koji su pritom veoma pristupačni, a daju efekte identične masivnim spravama u teretani.

1.Vijača

Preskakanje vijače povećaće vašu izdržljivost, ali i oblikovati mišiće nogu i ruku. Treneri savjetuju da vijaču preskačete 30 minuta svakog dana, obavezno uz muziku. Pjesme bi trebalo da budu različitih ritmova i brzine, kako bi naizmjenično smanjivali i povećavali brzinu preskakanja u skladu sa pjesmom.

2. Fitnes valjak (foam roller)

Fitnes valjci dolaze u različitim oblicima i veličinama, a instruktori ga veoma cijene u rutini svakodnevnog vježbanja.

Postoji veliki broj vježbi koje uključuju upotrebu ovog rekvizita, a mi vam danas donosimo onu koja će znatno ublažiti naslage u gornjim oblastima na nogama. Sedite na pod, podignite zadnjicu i postavite sunđerasti valjak iza gornjeg dijela butina. Stavite ruke na pod kao podršku. Podignite svoje tijelo. Počnite da gurate svoje tijelo gore i dole tako da se valjak kreće na butinama. Ponovite 10 puta.

3. Peškir

Ovo je svakako najjeftiniji rekvizit koji sebi možete da priuštite, šta više sigurni smo da ga već imate kod kuće. Postoji niz praktičnih savjeta kako peškir može da vam pomogne pri fitnes rutini, a ovo je samo jedan od njih:

Stanite u poziciji za plank, tako da vam stopala budu na valjku koji ste formirali od peškira. Pomijerajte guzu i kukove gore-dole, klizeći peškirom po podu. Nakon serije od 10 ponavljanja, vratite se u plank poziciju, ostanite u njoj 60 sekundi, a potom ponovite vježbu.

4. Bučica

Bučice su idealan rekvizit jer vježbe koje uključuju njihovu upotrebu gotovo da mogu da zamijene svaku spravu iz teretane koju zamislite. Služe za jačanje mišića gornjeg, ali i donjeg i središnjeg dijela tijela.

Najbolje vježbe koje možete izvoditi sa bučicama pogledajte u videu:

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Mr Lee/Unsplash

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.