Limun, zeleni čaj i brokula: Najbolje namirnice za pročišćavanje organizma

by | 21 Decembra, 2012
Možda mislite da pretprazničko doba nije pravo vrijeme za razmišljanje o detoksikaciji i čišćenju organizma, ali ipak razmislite još jednom.
Neka vaše tijelo bude u punoj formi i pripremljeno na gomile hrane i kolača u kojima će te uživati, a nakon Nove godine dobro će vam doći da se pridržavate savjeta koje vam donosi organicauthority.com. Ne predlažemo rigorozne dijete bazirane samo na tečnosti ili voću, nego nekoliko jednostavnih namirnica koje mogu učiniti čuda.
Bijeli luk može biti odličan dodatak bilo kojoj kuri čišćenja organizma. Svjež ili kuhan, potiče rad jetre i proizvodnju enzima koji izbacuju toksine iz organizma.
Brokula, koja je prepuna antioksidansa, kao nijedno drugo povrće, potaknuće proizvodnju enzima za borbu protiv toksina u sistemu za varenje, a dobra je stvar što se lako uzgajaja i dostupna je cijele godine.
Limun je već dobro poznat borac protiv toksina i dio skoro svake uspješne dijete za pročišćavanje tijela. Pomaže rad jetre i probavnog sistema, pa pokušajte započeti dan čašom vode s limunovim sokom.
Salatu začinite nekim od ulja koja sadrže zdrave omega-3 kiseline. Ulje će pomoći da se tokisni upiju i izbace iz organizma.
Kao i u slučaju limuna, ni bez zelenog čaja ne možemo zamisliti proces detoksikacije organizma. Tečnost je sama po sebi neizmjerno važna za izbacivanje nečistoća, a zeleni čaj će pomoći da se ubrza rad jetre i proizvodnja enizma za borbu protiv toksina.
Www.index.hr