Razlivena pita od bundeve: Brza i jednostavna jesenja poslastica
Razlivena pita od bundeve je brza i jednostavna poslastica, idealna za jesen. Bez kora, zdrava i manje kalorična, savršena za svaki obrok Pita od ...
Bez obzira na to jeste li početnik ili vam kulinarsko umijeće leži u malom prstu, ovaj recept baš svakome ispada dobro. Čokoladni tart vrsta je kolača, kojeg često svrstavaju pod pite. Gotovo nitko ne može odoljeti prhkom tijestu i kremastom nadjevu tople arome koji kolač čine savršenom jesenskom delicijom.
Neodoljivi recept za ovaj čokoladni tart smo pronašli kod mlade food blogerice Sumeje Suljić Mujkanović. Priprema je prejednostavna, dok je ukus prava fantazija.
Sastojci za koricu:
-250 g mljevenog keksa
-100 g pečenog i mljevenog kikirikija
-2 kašike kakaa
-2 kašike šećera u prahu
-120g istopljenog putera
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i utisnuti u kalup za tart.
Čokoladna glazura:
-100g crne čokolade
-100g mliječne čokolade
-200ml slatkog vrhnja
-40g putera
Priprema:
Čokolade i slatko vrhnje otopiti na pari te u vruće dodati puter, miješati dok se puter ne otopi potom istresti u kalup. Ostaviti u frižider da se ohladi na par sati.
Za kraj dekorisati po želji.
Instagram/ Sumeja Suljić Mujkanović