![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/07/GettyImages-619266510-600x470.jpg)
Isprobajte recept za brzi kolač s borovnicama koji će vas osvježiti
Isprobajte jednostavan i osvježavajući kolač s borovnicama, savršen za sve prilike. Ovaj desert idealan je uz kafu, čaj ili osvježavajuće napitke p...
Suhi sastojci:
Sastojci za fil:
Priprema:
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomiješajte i raspodijeli na 3 jednaka dijela. Jabuke naribajte i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tokom pečenja.
Rernu zagrijte na 180 Celzijevih stepeni. Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem.
Slaganje:
Kao prvi sloj stavite suhe sastojke, kašikom poravnajte, dodajte polovinu jabuka, rukama ili kašikom, dodajte drugi dio suhih sastojaka, poravnaje kašikom i pritom malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke. Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suhih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac naribajte ili narežite na tanke listiće i poslažite po kolaču. Pecite oko 45 minuta.
margouillatphotos / iStock / Getty Images Plus