Kako izgubiti kilograme hodanjem?

by | 12 Novembra, 2023

Ako još niste pronašli odgovor na pitanje kako hodanjem doći do fit linije – možda vam ovaj tekst pomogne…

Ne treba ni ponavljati da je svakodnevno hodanje odličan saveznik svima onima kojima je zdravlje na prvom mjestu. Čak i svakodnevna šetnja poput odlaska u kupovinu, u kombinaciji s dvadesetak minuta laganog vježbanja smanjuje rizik od preuranjene smrti.

Hodanjem do fit linije

Naravno, hodanje nije samo tehnika kojom nastojite produžiti život. Ono je i odlična fizička aktivnost, oblik vježbanja koji vam može pomoći da postignete ciljeve koje imate kada su u pitanju kondicija i/ili gubitak tjelesne težine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli S A M I C L A R K E (@samiclarke)

Hodanje kao način gubitka kilograma mnogima je jako privlačna opcija jer je riječ o aktivnosti koja nije zahtjevna. Dovoljno je kupiti patike i redovno se zaputiti u obližnji park, šumu ili jednostavno šetati po naselju. Mnogima je zbog zdravstvenog stanja hodanje puno bolja opcija od trčanja.

Trikovi za hodanje koje morate isprobati

A kako biste s hodanjem došli do najbolji rezultata, naučnici s Harvarda sugerišu da je bitno na samom početku napraviti jednu ključnu stvar. Tajna uspjeha leži, naime, u tome da treninge morate da prilagodite svojim fitness ciljevima.

Na primjer, ako vam je hodanje primarna aerobna aktivnost, onda morate mijenjati intenzitet i brzinu. Ako želite osnažiti donji dio tijela, osmislite načine kako hodanjem graditi kvadricepse i listove. Ako planirate uspon na planinu ili odmor koji uključuje puno pješačenja, onda hodanje koristite za pojačavanje izdržljivosti.

Dakle, ako znate koji vam je cilj i ako treninge prilagodite postizanju tog cilja, rezultati će stizati, a vi ćete biti zadovoljni i motivisani za nastavak.

Najbolji jutarnji pilates trening za koji vam treba samo 15 minuta

Savjet plus za one koji u fitness rutinu uključuju hodanje!

Ako ste potpuno novi u svijetu hodanja, hodajte ujednačenim tempom 20-ak minuta nekoliko dana u sedmično. To je sjajan početak, a uskoro ćete, bez brige, htjeti stvari podignuti na viši nivo

Ne zaboravite svaki trening početi i završiti petominutnim zagrijavanjem i istezanjem.

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram