Organizujete večeru s prijateljima? Uz ove finger food recepte učinit ćete da se osjećaju kao u najboljem restoranu

by | 2 Maja, 2024

Neovisno o tome organizujete li večeru za najmilije ili imate goste koji su se iznenadno najavili, u nastavku smo izdvojili recepte uz koje će svaka priprema večere postati lakši zadatak, a odabir jela oduševiti svako nepce

Finger food maleni su zalogajčići koji čine idealno rješenje za svaku zabavu. Mogu biti i topli i hladni, slatki ili slani, a njihova priprema jednostavna je i brza. Ono što je karakteristično za ovakvu vrstu predjela jeste da se puno pažnje posvećuje estetici i maštovitom posluživanju, a u ovu grupu spadaju sendviči, pizze, bruskete, tortilje, ražnjići, povrće i voće, ali i gotovo svako jelo koje se na kreativan način servira u iznimno malim porcijama. Naša inspiracija za ove recepte je novi Argetin Lećin tartar koji će svaki obrok učiniti posebnim.

Upoznajte novog člana Argetine velike porodice. Namazima od povrća pridružio se Lećin tartar koji je prava mala poslastica za gurmane i ljubitelje tartara. Izrađen je od pažljivo odabrane leće, sušenog paradajza, kaparea i senfa te je sve začinjeno prirodnim začinima za odličan okusu kojem će vaše nepce uživati.

Tri recepta koja će oduševiti goste, a ne zahtjevaju puno vremena

Palenta snack

Sastojci:

Priprema:

U vodu dodajte sol i malo maslinovog ulja, pustite da proključa pa uz stalno miješanje postepeno dodajte palentu, smanjite vatru i kuhajte uz stalno mješanje još 10 min. Smjesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Palentu narežite na komade, premažite ih sa obje strane maslinovim uljem i kratko prepržite na grill tavi. Na komade palente namažite Argetin Lećin tartar, ukrasite listovima svježeg bosiljka i poslužite toplo uz salatu od cherry paradajza.

Tost s kozicama i susamom

Sastojci:

  • Integralni hljeb
  • Argetin Lećin tartar
  • 4 kašike sjemenki susama
  • 175 g kozica
  • 1 luk ,crveni
  • Šunka, dimljena
  • svježe mljeveni biber

Priprema:

Prepržite sjemenke susama u suhoj tavi, stalno miješajući da ne zagore. Hljeb narežite na kriške debljine 1 cm. Na hljeb, kojem možete odstraniti kore, namažite Argetin Lećin tartar. Drvenom kašikom čvrsto utisnite sjemenke susama u namaz. Zatim poredajte kozice, luk i šunku za rapsodiju okusa.

Bruschette s tartarom i cherry paradajzom

Sastojci:

Priprema:

Hljeb kratko prepecite kako biste dobili podloge za bruschette, zatim ih pokapajte maslinovim uljem. Cherry paradajz narežite na kockice. Na bruschette namažite Argetin Lećin tartar, dodajte nasjeckani cherry paradajz i narežite sitno svježi bosiljak. Ove bruschette možete poslužiti kao savršene zalogajčiće.

 

ljepotaizdravlje.ba

Argeta PR