Ova topla kremasta supa idealna je za jesenje dane!

by | 23 Septembra, 2022

Jesen je i zvanično stigla. A, kada nas zapuhne prvi hladni jesenji zrak, odmah pomislimo na to kako bi nam dobro došla topla supa,zar ne?

Pronašli smo recept za toplu kremastu supu koja će grijati dušu i tijelo – a uz to je i vrlo zasitna! Osim toga, uživat ćete njihovoj pripremi jer se radi jednog od najljepših plodova jeseni – bundeve.

Sastojci za 4 osobe:

1 kg bundeve

1 baguette

1 luk

1 kašika maslaca

1 l povrtne supe

75 g parmezana u komadu

150 g sirnog namaza

Pročitajte i… Pronašli smo odličan recept za hljeb od bundeve koji će vas oduševiti!

Priprema:

Bundevu ogulite (osim ako je riječ o hokaido bundevi), izvadite sjemenke i narežite je na komade. Luk oljuštite i nasjeckajte. Maslac rastopite u loncu i na njemu propirjajte luk. Dodajte komade bundeve i još kratko propirjajte. Ulijte povrtnu supu i kuhajte oko 20 minuta dok bundeva ne omekša. Parmezan krupno naribajte pa ispržite 8 hrpica u teflonskoj tavi (bez dodavanja masnoća). Pržite ga oko 5 minuta, a kad je gotov, ostavite u tavi da se malo prohladi. Bundevu izmiksajte da dobijete pire, umiješajte sirni namaz i rastopite ga uz miješanje na laganoj vatri (ne dopusti da zavri). Supu po želji ukrasite sjeckanim peršunom te poslužite s čipsom od parmezana i baguetteom.

ljepotaizdravlje.ba

AnnaPustynnikova / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.