Recept za najukusniju hokaido krem čorbu koja će vas ugrijati tokom hladnih dana

by | 15 Oktobra, 2023

Čorba od tikve savršen je dodatak prohladnom jesenjem danu

U jesen je čorba od tikve za mnoge pravi klasik. Naime, narandžasta i kremasta čorba jako je ukusna, a osnovni recept ima malo sastojaka. Sezona tikve već traje i sada je vrijeme za kreiranje finih jela. U nastavku donosimo neodoljivi recept za kremastu čorbu od tikve koji smo pronašli na profilu food blogera Harry Coopera.

Potrebno vam je:⁣

-500g hokaido tikve⁣
-2-3 čehna bijelog luka ⁣
-malo maslinovog ulja ⁣
-začini: ⁣
-1 mala kašika crvene paprike ⁣
-1 mala kašika curry mješavine začina⁣
-1 mala kašika kurkume⁣
-1 mala kašika soli ⁣
-malo chillija ⁣
200ml vrhnja ⁣



Priprema: ⁣

Tikvu oguliti i izrezati na kockice, te zajedno sa bijelim lukom ( opcionalno možete dodati i crveni luk) staviti u kalup obložen papirom za pečenje. Sve preliti sa malo maslinovog ulja i posoliti. Tikvu ispeći 30 minuta na 180°C ( ili dok ne omekša). Nakon pečenja tikvu izblendati sa malo vode, potom u dubokoj šerpi dodati još 1l vode, 200ml vrhnja i sve začine. Sastojke izmiješati i ostaviti da kuha 15 minuta na srednje visokoj temperaturi. Na kraju štapnim mikserom sve izblendati. ⁣

Prijatno!

3 jednostavna doručka za uspješno i zdravo mršavljenje

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram /Harry Cooper