
Preskakanje konopca je odlična vježba kojom ćete razgibati i ojačati cijelo tijelo
Preskakanje vijače je mnogoj djeci prvi susret sa svijetom sporta, pa kada je vidimo probudi nam stara sjećanja Pored efikasnog kardio treninga i ...
Donosimo recept za sočnu štrudlu koja je gotova za samo 15 minuta, a na vama je izbor za fil – mi smo je pravili s pekmezom od šljiva.
Za sve sladokusce!
Sastojci:
Priprema:
Razdvojiti bjelance i žumance te od bjelanaca utući snijeg. U žumance dodat šećer te dobro umutiti dok smjesa ne bude pjenušava, a zatim postepeno dodavati ostale sastojke. Smjesu staviti na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Peći 15 min u prethodno zagrijanoj rerni na 180 Celzijevih stepeni. Čačkalicom provjerite da li je pečeno.
Kada je biskvit pečen, izdvaditi iz pleha, namazati pekmezom te polako rolati.
Na kraju posuti šećerom u prahu.
Prijatno! Javite nam kako vam se dopada 🙂
Zasladite dan uz francuski kolač sa jabukama koji se topi u ustima
Milan Krasula / iStock / Getty Images Plus