Tri vježbe za ravan stomak i uzak struk koje možete raditi kod kuće

by | 18 Februara, 2023

Nikad nije rano da počnete s pripremama ta ljeto, ukoliko želite da učvrstite stomak i istaknute struk i isprobajte ove tri jednostavne vježbe koje garantuju definisan i ravan stomak

#1 vježba

Legnite na leđa, raširite noge u širini kukova i savijte ih u koljenima u položaju za trbušnjake. Ruke stavite iza potiljka i isprepletite prste. Podignite zadnjicu, ali samo gornju polovinu leđa do lopatica, zadržite položaj sekundu tako da osjetite kontrakciju mišića te se lagano vratite u prvobitan položaj.

Vježbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja. Ova vježba je idealna za gornje trbušne mišiće.

#2 vježba

Legnite na leđa skupljenih nogu s malo savijenim u koljenima (ugao od 15 stepeni), a ruke ispružite uz tijelo te dlanove podbočite pod zadnjicu. Podižite spojene noge do ugla od 90 stepeni te ih polako spustite par cantimetara do poda. Vježbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja.

Ova vježba je idealna za donje trbušne mišiće.

Tri jednostavne vježbe za bolna leđa

#3 vježba

Legnite na leđa, noge skupite i savijte u kolenima. Zarotirajte kukove te noge spustite na jednu stranu tako da vam je donje koljeno naslonjeno na pod ili vrlo blizu poda, a gornje na njemu. Ruke stavite iza potiljka i isprepletite prste. Podignite zadnjicu, ali samo gornju polovinu leđa do lopatica, zadržite položaj sekundu tako da osjetite kontrakciju mišića te se lagano vratite u prvobitan položaj.

Vježbu napravite u tri serije po 10 do 15 ponavljanja,  noge prebacite na drugu stranu te ponovite postupak. Ova vježba je idealna za gornje bočne trbušne mišiće.

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty / Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.