Zdrav doručak: Tri greške koje pravimo kod prvog obroka!

by | 15 Novembra, 2021
Zdrav doručak: Tri treške koje pravimo

Zdrav doručak – je osnova koja će nam pomoći da “izguramo” dan. Baš zbog toga ukazujemo greške koje pravimo kod prvog obroka i kako da ih izbjegnete. 

S ozbirom na to koliko je doručak važan, ne bismo smjeli da pravimo greške, već bi trebalo da u ortanizam unesemo one nutrijente koji su nam neophodni da normalno funkcionišemo. U nastavku vam skrećemo pažnju na tri učestale greške kod izbora prvog obroka u danu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal Yards (@arsenalyards)

Tri greške koje pravimo kod prvog obroka

#1 Peciva iz pekare

Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da svratimo po pecivo u pekari. Međutim, pecivima ne činimo uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrijednosti koje su nam neophodne.

Pročitajte i ovo… Zdrav doručak sprečava pad energije i ključan je za vitkost

#2 Voćni sokovi i voćni jogurti

Bez obzira na to šta piše na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lijepo osvježenje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rješenje. Umjesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osvježenje uzmite svježe voće.

Pročitajte i ovo… Bez greške: Šta ne treba jesti za doručak?

#3 Kaloričan doručak

Svi znamo da doručak ne treba preskakati, ali zdrav doručak nisu velike količine nezdravih masnoća koje će završiti u obliku masnog tkiva i naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuhati i kombinovati uz dvopek i čaj.

ljepotaizdravlje.ba

Povozniuk / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.