Znate li šta se desi kada masirate ovu tačku pored uha?

by | 22 Avgusta, 2016
Zen Shiatsu therapist

Akupresura

Izvor: Vodič za akupresuru
Tijelo ima preko 1.000 tačaka koje se mogu koristiti za akupresuru. Jedna od njih je akupresurna tačka koja je poznata po tome da smanjuje potrebu za hranom, piše magazin Health.

Naime, stavite vrh kažiprsta tačno ispred uha, pored mesnate izbočine iznad ušne školjke i masirajte tu tačku od 30 do 60 sekundi. U najvećem broju slučajeva olakšanje se oseti odmah i nećete osjetiti potrebu za grickalicama sljedećih nekoliko sati – objašnjava ovu metodu Rosaline Fraser iz magazina “Health”. Ova mini-masaža može pomoći sljedeći put kada osjetite potrebu za nezdravom hranom, navodi isti izvor. Nemojte ovo raditi više od jednom dnevno.

Ipak, ukoliko želite isprobati akupresuru, savjetujemo vam da se obratite stručnjaku za akupunkturu i akupresuru koji će akupresurni tretman provoditi na vama.

Također, stručnjaci iz ove oblasti vas mogu naučiti taj specifičan tretman za mršavljenje jer nije potrebno detaljno i iscrpno znanje za cijeli tjelesno i duhovno zdravlje pri čemu se primjenjuje akupresura.

Kod akupresure se ne koriste igle, može provoditi prstima, dlanovima i laktovima. Proces utjecaja na debljinu kod akupresure je usmjeren prema kontroli apetita i povećanju razine metabolizma te poboljšanje probave. To se postiže stimulacijom određenih mjesta na tijelu, najčešće na uhu i tabanima.

Ipak, ukoliko ste ustanovi da je vaša gojaznost rezultat stresa ili hormonalnog disbalansa onda se mogu raditi drugačiji akupresurni tretmani koje je bolje prepustiti stručnjacima.

Uz akupresuru svakako morate i zdravije jesti jer ona samostalno neće pomoći ako istovremeno jedete nezdravu hranu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.