11. Demofest počinje!!!

by | 19 Jula, 2018

Jedanaestu godinu zaredom, Banjaluka postaje prestonica najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi. Pod pokroviteljstvom Banjalučke pivare i kompanije Huawei, Demofest XI danas, 19. jula, zvanično je otvoren na tvrđavi Kastel i u naredna tri dana će ugostiti 26 bendova iz cijele Ex-YU, koji će se boriti za titulu najboljeg od najboljih.

Koncerti, izložbe, dobre svirke – Jedanaesti Demofest

Festival je otvoren u Kamenoj kući tvrđave Kastel projekcijom dokumentarnog filma “Zarobljeno vreme”, koji na Demofest stiže kao dobitnik glavne nagrade stručnog žirija festivala “Dok'n'Ritam”.

Sa vremenske distance, film govori o muzici i kulturi zemlje koja više ne postoji, a u njemu se pojavljuju svima znana imena kao što su Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugi proslavljeni muzičari.

U narednim danima, Kamena kuća će biti mjesto radnje cjelokupnog dnevnog programa festivala koji, osim projekcija filmova, uključuje i izložbe, promocije te predavanja.

Promocija albuma grupe Jazz Poesy Cabaret “Ne pravdam se, već se ispovijedam” počinje već u 16.30 sati, a predavanje “Autorsko pravo u muzici” Nikole Jovanovića sa SAE instituta u Beogradu će uslijediti sat vremena poslije, u 17.30.

Prvo takmičarsko veče otvara 12 bendova, nakon kojih na binu stupaju Dječaci, Magnifico & The Serbian Army Orchestra, kao i Wolfram, trećeplasirani pobjednici Demofesta X.

Ukoliko nemate namjeru da propustite bilo koji momenat sa Demofesta XI, sve što je potrebno da učinite jeste da skinete Demofest aplikaciju ili da pratite oficijelni veb-sajt, Facebook stranicu i Instagram profil.

Foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.