Muhammed Karaosman: Premijera nove pjesme u nedjelju!

by | 21 Januara, 2022
Muhammed Karaosman novi singl

Muhammed Karaosman snimio je novi singl, a premijera nove pjesme zakazana je za nedjelju! Izlazi u izdanju Hayat produkcije – a premijerno ćemo je čuti i vidjeti na platformi YouTube…

Nedavno je po ko zna koji put zbog karijere iz Malmea u Sarajevo doputovao Muhammed Karaosman te snimio novi singl pod nazivom “Protiv tebe neću”. Ova pjesma je nešto potpuno drugačije od onoga što smo navikli do sada slušati od ovog izvođača.

Autor teksta je Kenan Hadžifejzović, dok je gitare u pjesmi odsvirao neprikosnoveni Alen Lemešević.

Muhammed Karaosman: Premijera nove pjesme u nedjelju!

“Prezadovoljan sam pjesmom i spotom i posebno mi je drago što sam sarađivao sa velikim umjetnicima. Zaista je riječ o ozbiljnoj i jakoj ekipi umjetnika kojima se od srca zahvaljujem na saradnji. Takođe, ne smijem da ne spomenem Aylin Babaić, glavnu akterku spota koja je tokom snimanja naslikala moj portret kojim smo svi bili oduševljeni. A slikanje nije njen jedini talent, jer ona svira i flautu, a sigurno mogu da kažem i da pjeva bolje od pola estrade i iskreno se nadam da će u skorije vrijeme i sama da počne sa snimanjem pjesama”, kaže Muhammed, za koga je muzika uvijek bila dio izražavanja.

Muhammed Karaosman novi singl

Foto: PROMO

Naime, kako kaže, život i muzičko stvaralaštvo su oduvijek bili dio njegovog bića.

“Uvijek sam bio fasciniran time kako čovjek, jedna mala praška u univerzumu, može darom od Darovatelja da koliko toliko uljepša nečije momente u životu. Upravo zbog toga smatram da umjetnost gubi na vrijednosti onda kada se stvara i pravi u zanatske svrhe, zbog materijalne koristi. Pisana riječ ili pjesma ima ili nema iskrenu emociju i poruku, nema tu foliranja”, kaže Muhammed koji je upravo iz tog razloga odabrao Eldina za autora svojih novih pjesama.

Tako su nedavno dvojica prijatelja i saradnika uz kafu na Baščaršiji razgovarali o svemu i svačemu, a ponajviše naravno o pjesmama i muzici, te su rezimirirali i sve ovo što su do sada uradili.

Premijera na YouTube kanalu

“I baš me pita Eldin kako se osjećam, jesam li zadovoljam i sretan, a ja mu kažem da je nemoguće biti nesretan kada svaku pjesmu koju sam snimio osjećam bitnom do te mjere da kada bih sada bio na samrtnoj postelji i trebao nešto da oporučim djeci ili bilo kome, samo bih im rekao: ‘Preslušajte moje pjesme i sve će vam se reći o meni’. I stvarno je tako jer snimam samo ono što sam ja, ono kroz šta prolazim, šta želim, šta vrednujem… Ta djela osjećam kao svoje bogatstvo i mislim da oni koji to slušaju upravo to i prepoznaju i cijene!”

Muhammed Karaosman novi singl

Foto: PROMO

A s obzirom na to da je Muhammed nedavno potpisao ugovor sa muzičkom produkcijom Hayat i ovaj spot, odnosno i ovu pjesmu upravo će ova produkcija plasirati u eter.

Međutim, ovaj sve popularniji pjevač trenutno ne može doputovati u Sarajevo kako bi potpisao ugovor, pa će premijerno objaviti pjesmu i spot na svom YouTube kanalu, kao i na svom profilu na facebooku i instagramu u nedjelju 23. januara u 18 sati.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.