Počinje sezona Kraljevske opere i baleta u CineStar kinima u BiH

by | 1 Decembra, 2021

CineStar Cinemas publici širom naše zemlje u kina donosi balet i operu svjetske klase!

S kultne, glavne pozornice u Covent Gardenu na velika platna Cinestara u Banjaluku, Mostar, Sarajevo i Tuzlu stiže sezona Spektakala koja uključuje nove produkcije i bezvremenske klasike britanskog Kraljevskog baleta i Kraljevske opere.

Tako su se četiri bh. grada našla na ekskluzivnom spisku gradova u kojima će se publika u kinosalama moći uključiti u direktan prenos predstava čuvene opere i baleta londonske kuće Royal Opera House. Uz vrhunsku tehnologiju i savršeno ozvučenje, imaćete osjećaj kao da ste tamo na pozornici, zajedno s izvođačima.

Sezona spektakla počinje 9. decembra

Sezonu baletnih Spektakala u Cinestaru u četvrtak, 9. decembra, otvara magična produkcija “Orašara” Petera Wrighta. Kreirana za Kraljevski balet 1984. godine, priča o djevojčici Klari koja se na Badnjak upušta u čarobnu avanturu, sve do danas nije prestala oduševljavati publiku, a scenografija, kostimi i koreografija koja oduzima dah, uz muziku Čajkovskog, sigurno su jedan od najdivnijih načina da otkrijete čaroliju baleta, pogotovo kad je riječ o prazničnoj atmosferi.

Scena iz “Orašara” The Royal Ballet @ The Royal Opera House, Covent Garden, London

Baletna sezona takođe uključuje i remek-djelo Kennetha MacMillana “Romeo i Julija”, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, koja će biti prikazana u CineStar kinima povodom Valentinova u ponedjeljak, 14. februara 2022.

Scena iz “Romea i Julije”

Sezona Spektakala u CineStaru završava u proljeće 2022. remek-djelom klasičnog baletnog repertoara “Labuđe jezero”. Ova proslavljena produkcija Kraljevskog baleta bi će prikazana u četvrtak, 19. maja 2022.

Scena iz “Labuđeg jezera” The Royal Ballet

Kraljveska opera od 15. decembra

Kraljevska opera stiže u CineStar kina s miljenicom publike, Puccinijevom “Toscom” koju možete pogledati 15. decembra 2021. u kinima u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Scena iz opere “Tosca”

Spektakli se nastavljaju i u novoj godini, i to jubilarnom izvedbom Verdijevog “Rigoletta”, 10. marta 2022, kojom se slavi 171 godina od njenog premijernog izvođena davne 1851. godine.

Scena iz opere “Rigoletto”

Repertoar Kraljevske opere u CineStar kinima zaključiće proslavljena “La traviata” Richarda Eyera koja će biti prikazana 13. aprila 2022.

Scena iz opere “La Traviata”

Doživite najbolji osjećaj, spojite kino, ples i klasičnu muziku i doživite Spektakle u CineStaru koje ove sezone podržava i Intesa Sanpaolo banka.

Više informacija o repertoaru i kupovini ulaznica potražite na OVOM LINKU!

ljepotaizdravlje.ba

CineStar PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.