Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Holandije za Centar “Los Rosales” Mostar

by | 18 Septembra, 2019

U sklopu Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” u Mostaru u petak, 13. septembra otvoren je restoran “Lonato” u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe sa posebnim potrebama.

Foto: Marin Margeta

Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Holandije, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra “Los Rosales”, odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantno veče pa je tako taj dan, u prekrasnom vrtu restorana, bend Britanske ambasade “Diplomatski instrument” održao svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Ambasade Kraljevine Holandije su se pobrinule za pravi holandski desert – palačinke!

Foto: Marin Margeta

Sjajna atmosfera, rock koncert i palačinke rezultirali su sa 3.000 KM prikupljenih to veče. Sva sredstva su uplaćena centru Los Rosales za unapređenje njihovog rada.

Foto: Marin Margeta

“Los Rosales” je centar za obrazovanje djece i mladih sa posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika. Centar radi na osposobljavanju, razvoju i rehabilitaciji djece i mladih sa specijalnim potrebama.

Foto: Marin Margeta

Zahvaljujući velikoj podršci holandske humanitarne organizacije “Just Sophie”, “Los Rosales” sada ima restoran sa lijepom terasom, u kome rade mladi iz centra. To je jedinstvena prilika da steknu radno iskustvo i postanu potpuno integrisani članovi društva. U protekle tri godine, “Just Sophie” pružila je veliku pomoć, te je za pripreme restorana centra “Los Rosales” doputovao tim volontera iz Holandije koji su se pobrinuli za izvođenje potrebnih radova na lokaciji.

Više o “Los Rosalesu” saznajte na OVOM linku.

Foto: Marin Margeta

Bend Britanske ambasade čine uposlenici Ambasade i British Council-a, uključujući britanskog ambasadora Matt Fielda, vojnog atašea Jonnie Williamsona i direktoricu British Councila u BiH Larisu Halilović.

Foto: Marin Margeta

Formiran je prije dvije godine i nastupa isključivo u humanitarne svrhe. Prvi put su se predstavili javnosti u decembru prošle godine u Sarajevu kada su prikupljali sredstva za Diplomatski zimski bazar.

Foto: Marin Margeta

Tekst: Promo Foto: Marin Margeta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.