Argeta mame u dobrotvornoj misiji

by | 3 Oktobra, 2013

U saradnji s mamama, pobjednicama u okviru projekta “Odobrile mame”, Argeta će donirati 18.000 EUR izabranim humanitarnim organizacijama koje se bore za bolju budućnost djece, žena i porodica u šest zemalja širom regiona. U BiH, kao i u ostalim zemljama, bit će donirano 3.000 EUR u dobrotvorne svrhe. Naime, tri Argeta mame iz naše zemlje predložile su tri humanitarne organizacije od kojih će svaka dobiti donaciju od 1.000 EUR. I bh. javnost može dati doprinos radu ovih humanitarnih organizacija tako što ćete na facebook stranici Argeta BiH, dati svoj glas podrške.

argeta-donira-press-bih

Prva “misija”, na kojoj su se mame iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Kosova upoznale, bila je provjera i potvrda kvaliteta Argete. Zajedničko iskustvo spojilo je i zbližilo mame, i zbog toga su se rado odazvale inicijativi da unaprijede projekat “Odobrile mame” i pomognu ostvarenju humanitarnog cilja. Svakoj mami pružena je mogućnost da, po svom mišljenju, predloži humanitarnu organizaciju koja se bori za bolju budućnost djece, žena i porodica. Na taj način, u svakoj od šest zemalja predložene su po tri filantropske organizacije.

Argeta je podnijela inicijativu, mame su predložile, vi podržite!

Argetine mame iz BiH nominovale su tri organizacije sa plemenitom misijom. Prezentovale su svoj izbor i razloge za svoju odluku na Facebook stranici Argeta BiH, gdje su pozvale javnost da im se pridruži i podrži rad sljedećih organizacija:

  • Udruženje „Nada“, Bijeljina
  • Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, Sarajevo
  • Udruženje roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama „Sunce“, Mostar

Više o predloženim organizacijama u BiH možete saznati na društvenoj mreži Facebook (https://www.facebook.com/ArgetaBiH). I vi možete podržati rad predloženih organizacija, tako što ćete klikom na aplikaciju podržati ovu akciju, od 1. do 31. oktobra 2013. Imajući u vidu da nam je stalo do “glasa naroda”, još jednom vas pozivamo da učestvujete!

Ideja donacije je također i skretanje pažnje na tekuće probleme

Argeta – brend Droge Kolinske – članice Atlantik grupe, doniraće 3.000 EUR u svakoj od šest zemalja regiona. Na ovaj način će za dobrobit žena, djece, njihovih porodica i društva u cjelini biti donirano ukupno 18.000 EUR u regionu.

“Mi iz Droge Kolinske smo pomislili: “Zašto ne bismo ponudili Argetinim mamama priliku da daju svoj doprinos?” Na ovaj način, ne samo da smo bili odgovorni i ispunili očekivanja zajednice, već smo i istakli problem sa kojima se majke i njihova djeca suočavaju širom regiona”, Enzo Smrekar, član rukovodstva Droge Kolinske d.d. i viši izvršni direktor poslovnog programa Delikatesni namazi Atlantic Grupe.

Više o projektu na: http://www.odobrile-mame.ba/ba
Više o dobrotvornoj misiji: https://www.facebook.com/ArgetaBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.