“Dan ružičastih majica”: Međunarodni dan prevencije nasilja u školama obilježava se u BiH

by | 26 Februara, 2018

Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica po treći put biće održan 28. februara, u saradnji sa školama iz cijele Bosne i Hercegovine, u organizaciji Udruženja za razvoj društva “Kap”.

Pink Shirt Day – treći put u BiH

“Kap” poziva građane da u srijedu 28. feburara obuku bilo koji odjevni predmet ružičaste boje i tako podignu glas protiv nasilja u školama.

Građani koji žele dati doprinos projektu prevencije vršnjačkog nasilja u školama Danu ružičastih majica, mogli su da se registruju danas u Tržnom centru “Alta” u periodu do 15 sati i osiguraju za sebe majicu ili bedž sa sloganom ovogodišnje kampanje “Trend je biti friend”.

Trend je biti friend!

Centralna manifestacija u Sarajevu “Festival prijateljstva”

U Sarajevu će u srijedu 28. februara biti organizovana centralna manifestaciju “Festival prijateljstva” u Domu mladih na Skenderiji u Sarajevu od 12 do 14 sati, gdje će mladi moći da se druže uz zabavni i edukativni sadržaj i uz podršku zvaničnika, javnih ličnosti i medija.

Učenici će tada imati priliku da na svoj način iskažu podršku prevenciji nasilja među mladima i dignu glas protiv nasilja u školama.

Na manifestaciji će učenici birati najbolje školske prijatelje koji će dobiti plaketu i adekvatan poklon.

Istog dana, u Međunarodnom Centru za mlade na Grbavici u Sarajevu u 15.30 sati, biće održana konferencija o prevenciji nasilja među mladima u školama, s akcentom na nasilje na Internetu (cyber bullying).

Na konferenciju su pozvani predstavnici ministarstava obrazovanja, pravosuđa, policije, škola, učenika, roditelja, nevladinih organizacija, mediji i drugi.

Tekst i foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.