Categories Kada, gdje, s kim…

Dom mladih na Skenderiji: Nike Air Force 1 proslavlja 35. rođendan

Nike ikona – Air Force patike obilježavaju svoj 35. rođendan, a svečanost će biti upriličena sutra (7. decembar) od 14 sati u Domu Mladih na Skenderiji.

Prošlo je tačno 35 godina od kako je legendarni, i svakako jedan od najpopularnijih modela iz Nike porodice, Air Force 1, ugledao svjetlost dana. Patika koja se već više od tri decenije konstantno mijenja i unapređuje, ostaje simbol sinergije modernog i klasičnog, a njeni ljubitelji, svjetske muzičke, filmske i sportske zvijezde, ali i “obični ljudi”, najveći poklonici modela Air Force 1.

Jedan od najpoznatijih članova Air Force porodice, Duckboot, prvi je među Najki modelima koji je otvorio sezonu. Poznata kao patika koja se uspješno bori sa zimskim vremenskim uslovima, kišom i snijegom, Duckboot predstavlja sinonim za izdržljivost i istrajnost, zahvaljujući specijalnim materijalima i đonom koji ne propušta vodu.

U okviru cjelodnevnog obilježavanja i proslave Air Force rođendana sve posjetioce očekuje dobra zabava, dosta zanimljivosti i poklona.

Za sve obožavaoce NBA klubova i basketa, organizatori su pripremili Basket Challenge aktivnosti. Svi zainteresovani, od 16 do 26 godina mogu se prijaviti za učešće u basket nadgravanju i osvojiti vrijedne Nike nagrade, na dan eventa. Prijave su u Nike Shopu i Buzz radnjama u Sarajevu, ili na dan eventa.

Osim super zabave i poklona, očekuje vas i druženje sa košarkašima KK Bosne, fudbaleri FK Sarajeva, Ajdina i Denisa, Lejle Šebić, Diva-e (Erna Saljević) i Kontre.

Cjelodnevno druženje i zabava za sve obožavaoce Air Force modela trajaće od 14 do 18 sati na dobro poznatoj adresi Doma mladih na Skenderiji.

Novi Air Force i Duckboot modeli ekskluzivno su dostupni u Nike shopu u Sarajevu i Buzz šopovima u BiH i Buzz online shopu.

TEKST I FOTO: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *