Finalne prijave (otvorene) za Male ambasadore Sarajeva – Besplatno učešće za djecu

by | 20 Decembra, 2019

S obzirom na to da se ljubav prema gradu i domovini stiče od malih nogu, svaka osoba za sebe treba da bude ambasador svog grada. Mali ambasadori Sarajeva je društveno odgovorni i nekomercijalni projekat pokrenut od strane turističke agencije Insider 2018. godine koji ima za cilj da djecu nauči kvalitetne informacije o gradu u kojem žive, o njegovoj historiji i kulturno-historijskim znamenitostima. Sve ovo Mali ambasadori uče kroz zabavan i djeci prilagođen program koji traje cca 2 sata.

Roditelji su prepoznali kvalitet ovog projekta, te svaki dan raste broj prijavljenih za Male ambasadore 2020. godine. Prvi put je projekat okupio blizu hiljadu i pol djece, a ove godine očekuje se da će Sarajevom prošetati oko 3000 hiljade mališana pod vodstvom iskusnih turističkih vodiča iz agencije Insider.

Učešće u Malim ambasadorima Sarajeva je potpuno besplatno. Finalne prijave za Male ambasadore se mogu obaviti putem web stranice www.maliambasadori.com u toku, te što prije treba odabrati datum obilaska.

Individualni obilasci će biti organizovani svakog ponedjeljka, srijede i petka za vrijeme raspusta, od 6. do 29. januara 2020. godine. Ture počinju ispred Turističke agencije Insider, tačno u 12:00 sati, u ulici Zelenih Beretki 30. Potrebno je obavezno izvršiti potvrdu termina na broj telefona +387 33 534 353, putem maila [email protected] ili lično u prostorijama agencije. Obilasci za razrede će biti organizovani početkom drugog polugodišta, u mjesecu februaru.

U nastavku su datumi održavanja individualnih obilazaka u toku mjeseca januara (06, 08, 11, 13, 15, 18, 20, 22, 25, 27. i 29. januar 2020. godine). Svaki obilazak može imati maksimalno 20 djece.

Na kraju projekta, biće organizovana svečana manifestacija na kojoj će svi učesnici biti inaugurirani u Male ambasadore Sarajeva, te će biti organizovana dodjela diploma uz zabavni program sa iznenađenjima za Male ambasadore. Na manifestaciji će, zahvaljujući sponzorima i organizatorima, mališani dobiti i edukativnu publikaciju “Sarajevo za djecu”, koju je priredila agencija Insider.

Iskustva prvih Malih ambasadora i njihovih roditelja su iznimno pozitivna, što je učinilo da ovaj projekat postane jedan od najprivlačnijih i najkvalitetnijih za roditelje koji su veoma često u dilemi kako pronaći i obezbijediti kvalitetan sadržaj svojoj djeci u slobodno vrijeme.

“Projekat Mali ambasadori počeo je u Sarajevu, ali imamo ambiciju da se projekat multiplicira i u drugim gradovima BiH, iz razloga što donosi veliku vrijednost i osmijehe na lica velikom broju mališana. Ovo je druga godina zaredom da se projekat održava, te se nadamo da će nam se od naredne godine pridružiti i drugi gradovi iz BiH, kako bi se što više mališana na zabavan način upoznalo sa istorijom i znamenitostima svog grada”, kazao je osnivač projekta Mali ambasadori Sarajeva, direktor agencije Insider, Adnan Vlajčić.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.