“Indestructible” by Marko Feher i Igor Lazić

by | 12 Maja, 2015

Pravo osvježenje na modnoj sceni je fantastični projekat “Indestructible” koji zajedno potpisuju dva mlada, talentovana i kreativna momka, Marko Feher kao dizajner i Igor Lazić iz foto objektiva.

igor_lazic_i_marko_feher_01

U nastavku vam donosimo kratki razgovor sa mladim fotografom Igorom Lazićem koji je na sebi svojstven način ovjekovječio zanimljiv i totalno drukčiji modni koncept sada već poznatog Marka Fehera.

11264383_594740463962238_52184532_n

1. Kako je došlo do saradnje sa Markom?
Do saradnje sa Markom došlo je sasvim slučajno. Mene su pozvali da radim backstage fotke i da budem član žirija na 34. NIVEA BH Fashion Week-u u Sarajevu, a on se pojavio na istom događaju sa revijom “Indestructible” kao prošlogodišnji pobjednik. Tako da… sasvim neočekivana i spontana saradnja.

2. Koliki ti je bio izazov fotkati za njega?
Pa naravno da je veliki izazov fotkati bilo šta što je drugačije od ostalog, pogotovo danas i pogotovo u ovakvoj državi u kakvoj živimo. Marko odlično radi svoj posao i veliki je perfekcionista, bar koliko sam ja mogao da primijetim. I ja volim detalje da dotjeram skoro do savršenstva, tako da su nam se energije poklopile. Mnogo sam ponosan na cijeli tim koji je radio na ovom mini-projektu, a mnogo sam ponosan i na sebe jer sam uspio da odradim ovakve fotke za samo 15 minuta fotkanja iza scene, pred sami izlazak modela na pistu. Trčao sam iza i pronašao dio kuhinje hotela koja se odlično uklopila u cijelu priču. Još prije fotkanja sam znao kako će fotke izgledati na kraju kao cjelina. I bez obzira na ograničenost vremenom stvarno sam uživao dok sam radio ove brzinske, ali s druge strane, mnogo teške i zahtjevne fotke.

3. Šte te inače inspiriše kada radiš fotke?
Inspiraciju stvarno mogu pronaći u skoro pa svemu. To je najčešće dobar film, muzika, ili ljudi koji me okružuju. Inspiracija je svuda oko nas, samo je treba pronaći.

4. Voliš li se ti fotkati?
Baš zanimljivo pitanje, jer je autoportret koji vidite iznad nastao baš namjenski za ovaj intervju. 🙂
Ali ipak, mnogo više volim da ja fotkam druge, nego da se ja nađem ispred objektiva. Čak rijetko radim i “selfije” što je danas “must have” na instagramu i ostalim društvenim mrežama.

5. Smatraš li da je svaka osoba lijepa, samo zavisi od ugla iz kojeg se fotka?
Da, definitivno je svaka osoba lijepa na svoj način. Mislim da čak ni ugao, a ni fotografija u ovom slučaju nisu toliko bitni, koliko zapravo sama osoba iznutra. Mnogo je bitno da vi sami sebi kažete da ste lijepi i da se tako osjećate. 🙂

6. Da li sve posmatraš kroz fotoobjektiv i da li ti je svijet ljepši tada?
Ne posmatram sve kroz objektiv, ali bih često u životu volio da se neki trenuci zalede i ostanu baš takvi kakvi jesu, baš kao i fotografija.

Pogledajte fotografije u nastavku:

11188161_812858445456551_3492753978006907078_n

igor_lazic_i_marko_feher_02

igor_lazic_i_marko_feher_03

igor_lazic_i_marko_feher_04

igor_lazic_i_marko_feher_06

igor_lazic_i_marko_feher_09

Više fotografija pogledajte na Igor Lazić FB page i www.igorlazic.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.