Kompanija BH Telecom sponzor predstave „Hotel Europe“

by | 10 Juna, 2014

Kompanija BH Telecom ponosni je sponzor predstave „Hotel Europe“ koja će 27. juna na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo doživjeti svjetsku premijeru. Riječ je o predstavi rađenoj prema tekstu francuskog filozofa i pisca Bernard-Henrija Levyja, velikog i dokazanog prijatelja BiH, a u režiji renomiranog bh. reditelja Dine Mustafića.

Bernard-Henri-Levy-008

U predstavi će igrati Jacques Weber, jedan od najvećih francuskih glumaca.
Ovaj pozorišni komad urađen je kao monolog pisca, prijatelja Bosne, koji zatvoren u hotelskoj sobi u Sarajevu priprema govor o budućnosti Evrope i njenih vrijednosti. On se bori i sa sjećanjima na rat u BiH koju je Evropa napustila u najtežim trenucima, te nepravdom koja joj je nanesena.

„Predstava je zamišljena kao apel Evropi da izmiri svoj dug prema BiH, prekrasnoj zemlji mučenici i zemlji visoke kulture. Dan nakon svjetske premijere, u Sarajevu će biti ozvaničen i početak velike inicijative ‘Milion potpisa za ulazak BiH u Evropsku uniju’ koja će biti realizirana širom Evrope. Cilj projekta je da pomogne BiH da zauzme svoje mjesto u Evropi i ostane, u očima Evropljana, simbol tolerancije i zajedničkog života“, istakao je Bernard-Henrija Levy.

Predstava će imati i svoju francusku premijeru u septembru, u pariškom Theatre de l'Atelier, a zatim i u drugim gradovima Europe, kao i u Njujorku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.