Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Četrnaesta Disney knjiga “Dama i skitnica” / “Maza i Lunja” je na svim kioscima!

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Od ovog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyevih klasika – “Dama i skitnica” / “Maza i Lunja”.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće  – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Četrnaesta slikovnica iz popularne Disneyjeve kolekcije je “Dama i skitnica”/”Maza i Lunja”. Ovo je jedna od najdirljivijih Disneyjevih priča. Te male, slatke pseće njuškice jednostavno moraju da nas razniježe, a ako se uz njih još veže priča o prijateljstvu, povjerenju, ljubavi i hrabrosti – ostajemo bez daha. Priča o Dami i skitnici napisana je za Disneyjev film 1955. godine i pripada jednoj od najljepših ljubavnih priča.

“Dama i skitnica” / “Maza i Lunja” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Gospodin Dragić je svojoj ženi za poklonio preslatku, ženku koker španijela koju su nazvali Dama. Dama je uvijek bila dotjerana, čista i sa novom ogrlicom oko vrata. Dragići su voljeli svoju koker španijelku Damu i posvećivali su joj puno vremena. Ali ubrzo, Dama više nije bila u centru pažnje, jer su njeni gospodari čekali prinovu.

Dama tada upoznaje šarmantnog i snalažljivog Skitnicu, koji joj otkriva do tada nepoznati svijet ulice. Iako je Dama pomislila da je samo riječ o nerasnom psu, neotesancu, taj stranac je privukao njenu pažnju. Nakon što ju je junački spasio od nasilnih pasa, Dama se upustila u avanturu sa Skitnicom koji je kao pravi gospodin odveo na špagete u italijanski restoran i pružio joj prelijepu romantičnu večeru uz svijeće i serenadu. Dama i Skitnica su još puno toga preživjeli: od tetka Sarinih mačaka, pacova koji je htio da napadne bebu do zatvora. Za to vrijeme, zaljubljenost dvoje, na prvi pogled nespojivih pasa, svakim danom je jačala.

“Dama i skitnica” / “Maza i Lunja” od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Nakon što je Skitnica spasio bebu od pacova, Damina porodica ga je prihvatila kao svog novog ljubimca. Oni su uskoro dobili male psiće, tri ženke – drage i čiste baš kao njihova mama i jednog malog vragolana koji je u svemu bio isti tata.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. 

KAKO DO POKLONA?

Jedan primjerak knjige možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, u komentaru nam napišite ko vam je pročitao prvu bajku, te obavezno podijelite ovu objavu na vašem facebook profilu – samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *