Početak projekta “Mliječno je super!”

by | 29 Juna, 2016

Mlijeko je lako probavljiva i biološki visokovrednovana namirnica, te zajedno s mliječnim proizvodima predstavlja nezamjenjiv dio naše uravnotežene prehrane. Visoku hranjivu vrijednost ima uglavnom zbog raznih hranjivih tvari, koje se nalaze u povoljnom omjeru i tijelo ih može dobro iskoristiti. Mlijeko i mliječni proizvodim sadrže biološki visoko vrijedne bjelančevine i bogat su izvor kalcijuma, koji je uključen u izgradnju i održavanje čvrstih i zdravih kostiju. 

Potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini postepeno se povećava, ali je još uvijek daleko ispod evropskog prosjeka. Zbog te činjenice u Bosni je već u 2012. pokrenut iznimno uspješan projekat promocije uživanja mliječnih proizvoda, koji je
okončan u februaru 2015.godine.

S 5. majem 2016. oficijelno je pokrenut drugi trogodišnji projekt generičke promocije mliječnih proizvoda pod nazivom: Mliječno je super! Svrha projekta je informirati javnost o visokoj prehrambenoj važnosti mlijeka i mliječnih proizvoda, te promidžba uključivanja tih proizvoda u svakodnevnu uravnoteženu prehranu.

Promotivne i informativne aktivnosti biće usmjerene na cijelu  populaciju  s  naglaskom na odraslim ženama koje često brinu za prehranu cijele porodice, te na djecu i djevojke u pubertetu, za koje je redovna konzumacija mliječnih proizvoda posebno važna.

Široj populaciji namijenjeni su oglašavanje u digitalnim medijima, na Facebook-u, tramvaju i u magazinima. Djevojkama se predstavljamo sa informativnim letcima, a najmlađima pripremili smo zabavu i edukativne radionice pod nazivom “Za moju mamu”, koje će se održati u nižim razredima osnovnih škola. Za ljubitelje mliječnih proizvoda biće dostupni promotivni pokloni i degustacije, koje će se održati u obliku promocija u većim trgovinama. Slogan Mliječno je super! biće prisutan svugdje gdje ima zdrave hrane.

Trogodišnji projekat generične promocije mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini, koji se također sprovodi u Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori je u okvirnoj vrijednosti od 900.000 €. Finansiran je doprinosom Europske unije i Republike Slovenije.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.