Na Bjelašnici i Visočici uspješno održan Vučko Trail: Duško Momić pobjednik najteže trke

by | 4 Jula, 2017

Na označenim stazama prelijepih planinskih predjela Bjelašnice i Visočice, u organizaciji Planinarskog društva Željezničar protekle subote održana je druga Mađunarodna trail running trka “Vučko Trail”.  Na ukupno tri trke, dužine 65 km, 36 km i 13 km, učestvovalo je više od 200 takmičara  iz 13 zemalja Evrope, uključujući Španiju, Bjelorusiju, Njemačku, Holandiju, Dansku, Austriju, Bugarsku i sve zemlje regiona.

Vučko Trail

Pobjedu u najtežoj trci odnio je srbijanski predstavnik Duško Momić, koji je 65 kilometara istrčao za 11 sati, sedam minuta i 40 sekundi. Drugu i treću poziciju zauzeli su takmičari iz BiH; Milan Stupar, s ostvarenim vremenom od 11 sati, 16 minuta i 8 sekundi, i  Kornej Arkoš, koji je najdužu i najtežu dionicu istrčao u vremenu od 11 sati, 18 minuta i 59 sekundi.

“Trčanje kroz prirodu je vrlo popularno širom svijeta, a okuplja i sve veći broj domaćih trkača, koji aktivno učestvuju kako ovdje tako i u inostranstvu. Vučko Trail se uvijek održava na planinama Bjelašnici i Visočici, sa startom i ciljem u Babinom dolu. Ove godine imali smo čak tri trke i zaista sjajan odziv trkača iz BiH i Evrope”, izjavio je Dalvin Kadirić, predsjednik planinarskog društva Željeznicar i organizator Vučko Traila.

Atraktivnost domaće trail running trke, koja pretenduje da postane najuzbudljivija trka regiona, prepoznala je kompanija Lactalis BH.

Za okrepljenje Dukat Fit

“Željeli smo podržati sve odvažne učesnike Vučko Trail na njihovoj avanturi kroz prekrasne ali i izuzetno zahtjevne planinske dijelove, kao što su Lukomir, Studeni potok, kanjon Rakitnice, oštri greben Visočice, i ostale predjele kojima su prošli. Kao kompanija koja podržava zdrav život, drago nam je što smo bili dio ovog projekta koji je sjajan promotor zdravog života, sporta, prirode i druženja”, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

Kompanija Lactalis BH podržala je ovaj sportski događaj

Ova kompanija je za sve učesnike osigurala osvježenje uz proteinski napitak Dukat Fit. Idealan za konzumaciju nakon napornih sportskih aktivnosti, nakon prolaska kroz cilj, svim učesnicima Vučko Traila poslužio je za brzo okrepljenje, obnovu snage i energije.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.