Sara Renar u banjalučkoj “Žiži”

by | 15 Februara, 2017

Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautoka, koja iza sebe ima tri studijska izdanja stiže u banjalučki kafe “Žiža” u subotu, 18. feburara.

Sara Renar

Njen album “Djeca” 2014. godine nominovan je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” nominovana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe.

U posljednje tri godine Sara je zabilježila preko 200 koncertnih nastupa diljem regije i Evrope, a najupečatljiviji bio je na novosadskom festivalu Exit, gdje je otvorila program main stagea prije nastupa Manu Chao, te na ovogodišnjem izdanju Lake Festa u Nikšiću.

Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu.

Sara i bend upravo promovišu svoj treći studijski album pod imenom “Tišina” koji je dobio najbolje recenzije u protekla dva mjeseca.

Album je proglašen albumom godine u hrvatskim medijima.

U ovom trenutku je na turneji koja broji čak 50 gradova, a tokom godine nastupaće često i van regiona. U novembru Sara odlazi na američku turneju gdje će tokom dvije sedmice svirati u osam gradova.

Kritika je dala odlične recenzije za sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regionu.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.