U HOTELU EUROPE OTVORENI DANI ISTRE U SARAJEVU

by | 27 Januara, 2014

Tokom vikenda u hotelu Europe u Sarajevu zvanično su otvoreni Dani Istre u Sarajevu. Projekat u organizaciji Obrtničke komore FBiH, veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH i hotela Europe, u naredna tri dana ponudit će gastronomsko-enološke specijalitete Istre te priliku privrednicima da unaprijede svoju saradnju.

Dani Istre u SA - iz ponude

Predsjednik Obrtničke komore FBiH, Mensur Bektić, istakao je da su se svi prisutni okupili sa velikim ciljem, a to je da spoje dvije prijateljske regije, sarajevsku i istarsku. “Za početak ove saradnje odlučili smo predstaviti najbolje što Istra može ponuditi u gastronosmko-enološkom smislu“, poručio je Bektić te zahvalio suorganizatorima koji su doprinijeli realizaciji projekta. “Nadam se da će nas ova manifestacije još više zbližiti“, istakla je u ime veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, zamjenica veleposlanika, Nives Tiganj, koja je također izrazila vjerovanje da će svi uživati u gastronomskim, ali i svim drugim čarima Pule i Istre.

Dani Istre u SA - Bektic i Tiganj docekuju goste

Gradonačelnik grada Sarajeva, Ivo Komšić, podsjetio je da su Istrijani bili velika podrška svim građanima i građankama opkoljenog Sarajeva. “Istrijani su uvijek bili naši veliki prijatelji i zato im od srca želim dobrodošlicu u naš grad“, poručio je gradonačelnik Komšić. Njegov kolega, gradonačelnik Pule, grada pobratima, Boris Miletić, naglasio je da se uvijek ugodno osjeća u Sarajevu te dodao: “Mi u Istri smo se odlučili za izvrsnost jer drugačije ne možemo opstati, te smo baš zbog toga u Sarajevo doveli najbolje od Istre“.

Dani Istre u SA - Boris Miletic gradonacelnik Pule

Toplim i iskrenim riječima prisutnima se obratio i župan istarski, Valter Flego. “Ljubav Sarajeva i Istre je zaista velika. Mi smo vrlo slični ljudi, topli, dragi i puni ljubavi. Vjerujem da će nas ova druženja još više zbližiti i da ćemo još više sarađivati i posjećivati jedni druge“, poručio je Flego. Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Mario Paliska, zahvalio je svima koji su doprinijeli organizaciji ove manifestacije te najavio u februaru ove godine Dane Sarajeva u Puli.

Kao što će to biti slučaj i narednih večeri i ova je bila upotpunjena autentičnim istarskim zvukom muzičkog gosta Sergia Valića.

Od subote do ponedjeljka u okviru Dana Istre u Sarajevu, hotel Europe će biti mjesto gdje će od 11 do 13 sati istarski master-chefovi otkrivatizainteresiranim posjetiocima tajne pripreme istarskih specijaliteta, dok će se od 18 do 19 sati održavati vinske degustacije.

Dani Istre u SA - Gradonacelnik Komsic sa gostima

Dani Istre u SA - iz ponude

Dani Istre u SA - Mensur Bektic predsj Obrtnicke komore FBiH

Dani Istre u SA - Nives Tiganj i Sergio Valic

Dani Istre u SA - Valter Flego zupan Istarske zupanije

Dani Istre u SA-kod zamjenice veleposlanika RH u BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.