SOS Dječija sela BiH: Superbus proslavio 11. rođendan

by | 28 Augusta, 2015

Mobilni edukativni program organizacije SOS Dječija sela BiH pod nazivom Superbus proslavio je svoj jedanaesti rođendan, uz veliki broj mališana i njihovih roditelja koji su učestvovali na kreativnim i edukativnim radionicama ispred zgrade SOS Društvenog centra „Hermann Gmeiner“.

DSC_2648

Superbus rođendan je dio projekta koji se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, te u saradnji sa SOS Dječijim selima Austrija.

„Već 11. godina Superbus tim putuje širom Bosne i Hercegovine, želeći doći do što većeg broja djece, te koristeći igru kao najprilagodljiviji metod rada, ojačati njihovo samopouzdanje, naučiti ih novim vještinama i znanjima. Ponosni smo da je na našim radionicama u proteklim godinama učestvovalo oko 70.000 djece i 10.000 odraslih. Tokom 11. godina radili smo u osnovnim školama, vrtićima, bolnicama, na igralištima i u parkovima, u ljetnim kampovima, te na svim onim mjestima gdje smo prepoznali da djeca trebaju struktuirane i osmišljene
radionice. U 2014. godini posebno smo se fokusirali na rad sa djecom na poplavom zahvaćenim područjima u maglajskoj i gračaničkoj općini. Današnjom proslavom rođendana željeli smo, pred početak nove školske godine, dječacima i djevojčicama, ali i njihovim roditeljima, pokloniti dvosatne interaktivne radionice, te im dati priliku da se okušaju u novim, zanimljivim igrama, da se druže sa vršnjacima, te kroz zabavu nauče nešto novo“ istakla je Daniela Božinović, koordinatorica Superbus tima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.