Šta prirodni magnezijum iz Mg Mivele znači za učenje?

Šta prirodni magnezijum iz Mg Mivele znači za učenje?

SHARE

Vrijeme je ispitnih rokova, period obilježen stresom, umorom i s mnogo neprospavanih noći. Studenti postaju nervozni, razdražljivi, umorni, dekoncentrisani i emotivno preosjetljivi prema okolini i ljudima koji ih okružuju.

Mg Mivela bogata magnezijumom poklon za studente!

Ovi simptomi se mogu smanjiti redovnim unosom magnezijuma, koji se ponekad naziva “antistresnim mineralom” i pravim saveznikom studenata zbog blagotvornog dejstva i uloge u reguliranju hormona stresa.

Zato je za studente fakulteta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjaluci pravo osvježenje bila boca prirodne mineralne vode Mg Mivela koju su dobili za konzumaciju, a koja količinom magnezijuma pruža sve ono što im je potrebno da ispite dočekaju smireniji i odmorniji.

Gazirana prirodna mineralna voda Mg Mivela sadrži 343 miligrama magnezijuma po litri i zadovoljava gotovo cjelodnevne potrebe odraslih za magnezijumom.

Magnezijum učestvuje u normalnom stvaranju energije u ćelijama pa se njegovim preporučenim unosom smanjuje umor i iscrpljenost, što u konačnici studentima olakšava učenje.

Za studente je posebno bitno znati da magnezijum ima veoma važnu ulogu u radu nervnog sistema i održavanju normalne psihološke funkcije koja uključuje koncentraciju, rasuđivanje i pamćenje.

Uz Mg Mivela vodu uspostavite harmoniju i sklad svih mišića, obezbijedite organizmu dovoljno magnezijuma i uspjeh neće izostati!

TEKST I FOTO: PROMO

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar