Uručena donacija dječijem edukativnom centru “Svjetlice”

by | 14 Maja, 2013

Nakon što je u sklopu akcije “Velikim srcem do velikog dobitka” prikupljeno 20.000 srca, Podravka donira po 2.000 KM pet udruženja u BiH koje pružaju podršku osobama sa Down sindromom.

Jedno od tih udruženja koji su uključeni u akciju je dječji edukativni centar “Svijetlice” u Banjaluci. Uručena donacija ima za cilj pomoći u poboljšanju uslova za rad udruženja.

“Dječji edukativni centar “Svjetlice” je udruženje osnovano u cilju poticanja razvoja djece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, kao i savjetodavnog rada sa njihovim roditeljima. Rad se odvija u malim grupama, do 10oro djece, kako bismo maksimalnu pažnju mogli posvetiti razvoju svakog djeteta.

Prošle godine u program rada uvrstili smo i rad sa djecom koja imaju Down sindrom u cilju njihovog uključivanja u vršnjačku grupu. Od tad smo odradili nekoliko projekata, dvije godine za redom obilježili Međunarodni dan osoba sa Down sindromom, a trenutno realizujemo projekt “Dobar početak”.

Veliku zahvalnost dugujemo Podravki za njihovu donaciju koja je za nas velika podrška i priznanje za naš rad”, istakla je Valentina Ćuk, predsjednica Upravnog odbora dječjeg edukativnog centra “Svjetlice”.

Akcija “Velikim srcem do velikog dobitka”, koja je trajala od 1.03. do 1.05. 2013. godine, imala je namjeru omogućiti ljubiteljima Podravkinih juha da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne nagrade, te ujedno pomognu udruženjima koja pružaju podršku osobama sa Down sindromom.

„Izuzetno smo sretni što su naši vjerni potrošači prepoznali i spremno nas podržali u nastojanjima da pružimo podršku onima kojima je to zaista potrebno. Cilj da 20.000 kuverti pristigne na Podravkinu adresu, od kojih svaka simbolizira jedno srce, je ispunjen i nadamo se da će donirana sredstva ovim udrugama bar malo poboljšati njihove postojeće uvijete rada. Drago nam je što smo zajedno sa našim potrošačima uspjeli realizirati ovu akciju i nadamo se da će i u budućnosti biti prilike za dodatnu suradnju”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Pored centra “Svjetlice” u Banjaluci, novčani iznos u vrijednosti od po 2.000 KM biće uručen Udruženju za pomoć osobama sa Down syndromom „Život sa Down syndromom“ iz Sarajeva, Udrugi za down sindrom Mostar, Udruženju „Humanost“ iz Zenice i Ambulanti za Medicinsku Genetiku sa Genetičkim Savjetovalištem u okviru Klinike za Dječje bolesti u Tuzli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.