“Waste is Taste” revija od ambalažnog otpada

by | 31 Marta, 2014

Zanimljivim plesnim performansom članova Udruženja umjetnika „Bellarte“ u kinu Kriterion Sarajevo predstavljeni su kostimi i kreacije napravljene od ambalažnog otpada i drugih nerazgradivih materijala nastalih na radionici “Waste is Taste” u Počitelju.

Waste is Taste Foto ekskluziva.ba 27.3 (34)

Cilj ovog zanimljivog projekta jeste da se materijalima koji bi ionako završili na deponijama smeća da nova vrijednost pretvaranjem u kostime i modne kreacije. Značajan doprinos projektu pružio je i Ekopak, prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

Osnivačica projekta je mlada bh. dizajnerka Jasminka Hadžimehmedović, a pored nje, svoje radove na izložbi predstavile su dizajnerke iz Beograda Katarina Bogdanović i Ivana Lazarević, Nevena Nikolić i Altijana Salispahić iz Sarajeva, Merima Mujkanović iz Zenice i Edina Sipić iz Bihaća.

Waste is Taste Foto ekskluziva.ba 27.3 (1)

Projekat „Waste is Taste“ po drugi put je uspješno realizovan u BiH, a osnivači projekta najavljuju da će se do kraja ove godine u BiH održati i treća radionica, što bi moglo prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.