Categories Fitness

5 vježbi koje vam garantuju zategnutu i oblikovanu zadnjicu

Lijepo oblikovana zadnjica želja je baš svake žene. I dok mnoge slavne dame pribjegavaju estetskoj hirurgiji ne bi li postigle efekat savršene “brazilske zadnjice”, predstavljamo vam vježbe koje možete da ponavljate kod kuće tokom rutinskih poslova u domaćinstvu. Pristupačne su i zdrave, a dokazano je da imaju efekta u postizanju lijepo oblikovane zadnjice. Interval između treninga ne treba da bude kraći od 2 dana.

Foto: Thinkstock

1 Zadnje opružanje kuka jedna je od najboljih vježbi za zadnjicu. Oslonite se na ruke i podižite svaku nogu 8-10 puta. Da biste se oslobodili celulita na butinama, možete da uradite dodatne oscilacije u stranu. Važno je samo da ne mašete nogama prebrzo.

2 Vjerovali ili ne mišiće zadnjice možete zategnuti i bez ustajanja iz kreveta. Lezite na leđa, povucite jednu nogu u ovom položaju, napregnite mišiće, podignite karlicu. Isto ponovite s drugom nogom. Ova vježba zateže i zadnji dio butine. Za optimalne rezultate potrebno je da uradite pet setova po 15 puta.

3 Važna vježba za dobru zadnjicu su čučnjevi. Pravilno se rade ovako: oslonite se o pod stopalima u širini ramena i sjedite kao na nevidljivoj stolici. Da sačuvate svoj položaj dok obavljate vježbu pomoći će vam glava, jer onda tijelo neće odstupati naprijed. Ponovite dva seta od 20 puta.

Kliknite na sljedeću stranicu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *