Categories Ljubav

Ljubav ili ljubomora – naučite razlikovati njegove postupke

Ukoliko se prepoznate u sljedećem tekstu, ne razmišljajte, već reagujte! Konstantno zivkanje, provjeravanje gdje ste i s kim… i slično ponašanje na početku može djelovati kao dokaz ljubavi, ali upravo su ovo pokazatelji da frajer s kojim ste u vezi ima potrebu da vas kontroliše.

Nažalost, ponekad je teško shvatiti da je riječ o kontroli, a ako vašu vezu prepoznajete u ovim stvarima, to definitivno nema veze s ljubavlju.

Očekuje da mu se uvijek javite

Ako slučajno propustite njegov poziv, postaje sumnjičav i ljubomoran, a nijedno obrazloženje nije dovoljno dobro da otkloni njegove sumnje.

Otvoreno prigovara kada negdje idete bez njega

Ovo će nekim ženama djelovati romantično, ali stvarnost je ipak malo drugačija. Muškarci opsjednuti kontrolisanjem jednostavno ne mogu podnijeti ni najbenignije stvari, na primjer kafu na koju odlazite s prijateljicama.

Neočekivano se pojavljuje kod vas

Ili ako živite zajedno, zna neočekivano da dođe u stan, kao da očekuje da će pronaći nešto što ne bi trebalo. Postoji razlika između romantičnih iznenađenja i nekontrolisane ljubomore.

Očekuje da mu dozvolite čitanje poruka

A najčešći argument je “ako nemaš šta da kriješ, daćeš mi da vidim s kim se dopisuješ”. Poruke su privatna stvar, a ovakvi frajeri će pronaći nešto sumnjivo čak i kad to ne postoji, samo da bi mogli da dokažu da su u pravu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *