Lady Gaga u ratu s PETOM

by | 16 Augusta, 2012
Nakon što ju je dopredsjednik PETA-e prije tri dana javno napao zbog nošenja krzna, Lady Gaga odlučila je odgovoriti svima koji imaju nešto protiv toga da ona povremeno obuče neki krzneni ili kožni komad odjeće.
Preko svoje službene stranice oglasila se objavom: "Želim da znate da duboko cijenim vaša osjećanja i stajališta i zauvijek ću podržavati vašu filozofiju života. Uprkos tome, ne podržavam nasilne, zlostavljačke i djetinjaste kampanje kad je bilo koji cilj u pitanju. A pogotovo kad se radi o onome što poštujem: pravima životinja. Ne želim komentarisati je li krzno koje nosim pravo ili ne jer mislim da bi bilo licemjerno ne odati počast pitonima, nojevima, kravama, janjadi, aligatorima, "kermitima" i, da ne spominjemo, mesu koje sam već nosila. Vi vidite leš, ja vidim najbolji dio nečega". 
"Ja poštujem vaša stajališta, molim vas da vi poštujete moja. A aktivistima i aktivisticama poručujem – čuvajte brašno za djecu koja su gladna. I Kim Kardashian je fantastična", zaključila je pjevačica, referirajući se na incident koji se dogodio ranije ove godine, kad je aktivistica za prava životinja reality zvijezdu posula brašnom na crvenom tepihu u Londonu. 
Www.index.hr
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.