MODNA PUTOVANJA

by | 20 Aprila, 2011
Neka vas modne kolekcije za proljeće/ljeto odvedu do novih stilskih prostranstava – poručuju svjetski dizajneri
 
Južni Pacifik
Inspiracija Diorovi cvjetni printovi i jarke boje papagaja iz tropskih područja.
Otputujte (bar u mislima) Na ostrvo Fiji, u novi Lukala resort, sa kabinama u kolonijalnom stilu na obali, kao i barom i restoranom izgrađenim unutar litice.
 
California
Inspiracija Rodarteovi printovi u obliku rezbarija od ružinog drveta i ležerni modeli
Isabel Marant koji odražavaju slobodan duh surfera sa kalifornijske obale.
Otputujte (bar u mislima!) Do Hantington plaže, u hotel Shorebreak, iz kojeg se pruža pogled na dugačku plažu i surfere, i koji je uređen u stilu šezdesetih godina.
 
 
 
Kina
Inspiracija Odjeća sa tradicionalnim kineskim motivima i krojevima, kao što je viđeno na modelima Marca Jacobsa za Louis Vuittona (uska haljina, dubokog izreza i uske svilene suknje). Ili, neka vas inspirišu modeli sa revije modne kuće Philosophy sa motivima zmaja.
Otputujte (bar u mislima!) Do Amanfajuna, u selo Hang Chu, koje je obnovljeno isključivo za svrhe turizma i okruženo šumom bambusa.
 
Maroko
Inspiracija Modeli sa revija Celine i Gucci, koji su, zbog živih boja, tanke svile i geometrijskih motiva, neodoljivo podsjećali na Marakeš. 
Otputujte (bar u mislima!) U La Puze u pustinji, koji je udaljen od Marakeša nekoliko sati vožnje. U pitanju je zaista magično mjesto, u kojem svjetlost svijeća odražava duh starih vremena i u kojem možete da spavate u berberskom šatoru.

 
Egipat
Inspiracija Elegantni printovi i modeli haljina, inspirisani igrom svjetlosti i sjenki, koje su dizajneri Justin Thornton i Tea Bragaci vidjeli u Kairu. 
Otputujte U Egipat i plovite Nilom. Zavalite se u ležaljku na palubi broda, obavezno u tunici orijentalnih motiva, naručite martini i uživajte u bojama i sjenkama noći.
 
Japan
Inspiracija Svilene bluze sa printom koji podsjeća na platna poznatog japanskog slikara Hokusaia, viđene na Kenzovim modnim revijama. Takođe, duh Dalekog Istoka viđen je i na modelima Husseina Chalayana, koji su neodoljivo podsjećali na
kimono.
Otputujte (bar u mislima!) Na ostrvo Kyushu, u hotel Kai Aso, u kojem se nalaze 12 minimalistički namještenih soba i platforme za posmatranje mjesečine.
 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.