WOW: Prve adidas patike od reciklirane plastike iz okeana

by | 9 Novembra, 2016

Prošle godine, adidas je najavio saradnju sa neprofitnom organizacijom Parley for the Oceans i predstavili su koncept za pravljenje patika od reciklirane plastike i otpada iz okeana.

Foto: PR

Foto: PR

Sportska kompanija nedavno je lansirala model UltraBOOST Uncaged Parley patika. Zanimljiv je podatak da je za izradu jednih patika iskorišteno 11 plastičnih flaša.

UltraBOOST Uncaged Parley patike za trčanje imaju pleteni gornji dio koje je napravljen od miksa Ocean PlasticTM (95%) i recikliranog poliestera (5%), a proizvedeno je 7.000 pari ovakvih patika. Ostali dijelovi patika su napravljeni takođe od recikliranih materijala, dok je dizajn inspirisan talasima.

“Ovo predstavlja još jedan korak napred u zajedničkom nastojanju adidasa i Parley for Oceans. Ne samo da smo usjpeli da napravimo obuću od reciklirane morske plastike, već smo stvorili i prvi dres koji je 100 odsto napravljen od materijala iz okeana. Ali, nećemo stati na ovome. Planiramo da u 2017. napravimo milion pari patika koristeći Parley Ocean plastiku, a sve u cilju da u potpunosti eliminišemo nerecikliranu plastiku iz našeg lanca snabdijevanja”, izjavio je Eric Liedtke, član Izvršnog odbora adidas Group-a, odgovoran za globalne brendove.

Patike će se naći u prodaji polovinom novembra po cijeni od 220 dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=iisMyJdkyqg

IZVOR: GRAZIA.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.