Categories POKLONI I AKCIJE

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Moja prva enciklopedija s Winniejem Poohom i prijateljima (2. knjiga “Sisari”)

Kompanija “Tropik” predstavlja kolekciju knjiga Moja prva enciklopedija s Winniejem Poohom i prijateljima namijenjenu djeci predškolskog uzrasta, koja se upoznaju sa životinjama, prirodom i našim planetom.

Od 13. februara svakog četvrtka na kioscima će biti nova knjiga – a LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični!
Više o tome čitajte na kraju teksta!

Svako je dijete radoznalo i željno novih znanja o prirodi, životinjama i svijetu koji nas okružuje. Uz kolekciju Moja prva enciklopedija s Winniejem Poohom i prijateljima, provešćete brojne lijepe trenutke sa svojom djecom u zabavi i učenju. Kolekcija se sastoji od dvadeset knjiga bogatih fotografijama i zanimljivim činjenicama o biljkama, morima, pticama, sisarima… Ukratko, zavirit ćete u svaki kutak planete Zemlje!

Sve propuštene brojeve možete naručiti na www.tropik.ba

Kolekcija knjiga Moja prva enciklopedija s Winniejem Poohom i prijateljima namijenjena je djeci predškolskog uzrasta, koja se upoznaju sa životinjama, prirodom i našim planetom.

Djeca se identifikuju s junacima iz Stojutarske šume, a njihova zabavna pitanja ih motivišu na promišljanje i postavljanje sličnih pitanja. Odgovori na pitanja te zanimljive i duhovite činjenice, popraćene mnoštvom fotografija iz svijeta prirode, podstaknuće i na razmišljanje o uticaju čovjeka na prirodu i životinje, razvijajući ekološku svijet.

Knjige iz kolekcije bit će zasigurno zabavne i roditeljima jer su u njima podaci koje će možda prvi put i sami saznati. Otkrivanje novih znanja s djecom iskustvo je koje se ne propušta.

Druga knjiga donosi zanimljivosti o sisarima, njihovim osobinama i staništima u kojima žive. Raznježićete se kada vidite fotografije tek rođenih mladunaca i otkrijete sličnosti između ljudi i drugih sisara. Jeste li znali da ždrijebe, baš kao i dijete, najprije dobije mliječne zube, a tek potom trajne? Tek okoćena vjeverica nije veća od kovanice, a polarni medvjed ima ljubičasti jezik. Od tropskih prašuma do golemih okeana, naš je planet nastanjen bićima, koja, baš poput ljudske novorođenčadi, piju majčino mlijeko kada se rode.

Kolekcija Moja prva enciklopedija s Winniejem Poohom i prijateljima je u prodaji od 13. februara. Prva knjiga, “Ptice” u prodaji je po promotivnoj cijeni od 3,90 KM na svim kioscima. Druga knjiga “Sisari”, kao i sve naredne knjige iz kolekcije biće u prodaji po cijeni od 7,90 KM.

Kako do poklona?

Jedan primjerak knjige “Sisari” možete da osvojite za vama najdražeg klinca/klincezu! Lajkujte ovaj post i podijelite ga javno na vašem Facebook zidu, a u komentar stavite hashtag #LJZgiveaway! 

Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: Tropik

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *