Categories POKLONI I AKCIJE

LJ&Z ljetna čitaonica: POKLANJAMO interesantne naslove “Nove knjige” iz Podgorice!

Čitanje nas opušta i zabavlja, ali ne samo to! Istraživanje Univerziteta Yale pokazalo je da ljudi koji nekoliko godina čitaju samo 30 minuta dnevno u prosjeku žive dvije godine duže od osoba koje nisu pročitale ništa! Možda u pretrpanom rasporedu tražite opravdanje zašto ne čitate, ali sada taj izgovor pada u vodu – ljeto je.

Ljepota&Zdravlje i Izdavačko preduzeće “Nova knjiga” iz Podgorice predstavljaju vam deset knjiga koje će vam biti odlično društvo na odmoru… Sve ove naslove od danas možete potražiti na kioscima širom BiH, a mi vam ih i poklanjamo!

Naslovi koji će se naći u prodaji su: 1 STEPSKI VUK, Hermann Hesse; 2 IZBOR, Nicholas Sparks; 3 ČOVJEK PO IMENU UVE, Fredrik Backman; 4 NAPUKLO OGLEDALO, Agatha Christie;POD TUĐIM UTICAJEM, Jane Austen;DJEVOJKA IZ BRUKLINA, Guillaume Musso;SVETAC, SURFER I DIREKTOR, Robin Sharma;POTRAGA ZA ODRI, Sophie Kinsella; 9 POVRATAK, Erich Maria Remarque; 10 PETI TALAS, Rick Yancey

 

Prva knjiga koju vam predstavljamo i koju možete osvojiti je “Stepski vuk”!

“Stepskog vuka” Hesse je napisao 1927. godine. U toj “biografiji duše” svaka ličnost je odraz jednog od sukoba autora sa samim sobom, kao ogledalo neprikrivenog razdora i pometnje u samopoimanju.

Ime glavnog junaka – Harry Haller jasno je obilježje, dovoljno za identifikaciju. On ima mnogo toga zajedničkog sa Hesseom. Cjelokupno Hesseovo pripovjedačko djelo  i jeste autobiografsko, ali sa jednim posebnim obilježjem. Doživljaji su uglavnom plod mašte, ali ne u smislu proizvoljnog izmišljanja, već kao pokušaj da se duboko doživljavani duševni tokovi prikažu kao vidljiva zbivanja. Tako je Hesseovo kazivanje, s jedne strane, u vezi sa stvarnošću koja je formirana u vremenu, a s druge, za nevidljivu i neoformljenu stvarnost koja ne zna za vrijeme…

KAKO DO POKLONA?

Tokom ljeta detaljnije ćemo vam predstaviti svaki od ovih deset naslova i u narednih deset sedmica jednu/jednog od vas obradovati poklon-knjigom. 

Uz hashtag #ŽelimČitati u komentaru na ovaj post na našoj Facebook stranici tagujte tri prijateljice/lja koji obožavaju knjige!

Uz pomoć stranice Random Picker narednog četvrtka saznaćemo ime dobitnice/ka prve knjige i objaviti detalje o novoj knjizi te započeti novi krug darivanja.

Sretno svima! 

Foto: Guliver/Getty Images, PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *