Aromatični bataci sa sirom

by | 28 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 6 većih bataka sa karabatakom
  • 200 g krem sira
  • 1 kašikica sjeckanog bosiljka
  • 1 kašikica peršuna
  • mješavina začina
  • 1 dl soja sosa, so
  • 1 kašikica majčine dušice
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 200 g pirinča

Priprema:

1. Karabatake ne odvajati od bataka već ih uzdužno zasjeći i pažljivo odvojiti od kostiju tako da sa batacima ostanu jedna celina. Iz bataka ne vaditi kosti.
2. Posebno sjediniti krem sir, bosiljak, peršun, majčinu dušicu i mješavinu začina te polako promiješati.
3. Pripremljenom smjesom od sira premazati prostor između mesa i kožure, a potom kožuru vratiti na mjesto.
4. Prazninu karabataka napuniti preostalom smjesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i preliti soja sosom. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.