Bijela riblja čorba

by | 22 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 mrkve
  • 1 paštrnak
  • 1 dl pavlake
  • 1 limun
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk, mrkvu i paštrnak očistiti i isjeći na kockice.
2. Filete soma isjeći na krupnije kocke.
3. Na malo ulju propržiti crni luk, pa dodati mrkvu i paštrnak te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati 2l vode i ostaviti da proključa.
5. U ključalu čorbu dodati začine po ukusu, mješavinu gustina sa malo vode i kratko prokuhati. Potom dodati filete oslića i kuhati dok riba ne omekša.
6. U gotovu čorbu umiješati neutralnu pavlaku i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.