Carska gibanica

by | 21 Oktobra, 2018

Sastojci:

1/2 pakovanja za gibanicu
4 jaja
200 g mekog brašna
250 ml jogurta
100 ml ulja
100 do 150 g pršuta
200 g ABC krem sira
3 komada kiseli kornišona
3 komada crvene pečene paprike
so / po potrebi
1 kesica praška za pecivo

Sastojci:

Umutiti jaja, a pršut, paprike i krastavčiće isjeckati na kockice. Pomiješati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pršutu, krastavčiće i prosijano brašno sa praškom za pecivo.

Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.

Posljednju koru premazati samo tečnim dijelom smjese (bez pršuta, krastavčića i paprika).

Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 210 stepeni C oko 30 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.

Izvor: superrecepti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.