Čorba od leblebija – prijedlog za današnji ručak

by | 13 Januara, 2018

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g leblebija
1 šolja ulja
1 velika glavica crvenog luka isječena na tanke kolutove
1 kašika sode bikarbone
1 kašika brašna
so, biber
sok od 1 limuna

Priprema:

1. Leblebije potopite u vodu prethodno veče. Narednog dana ih ocijedite, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoje oko pola sata.
2. Dobro ih isperite, stavite u šerpu i nalijte dovoljnom količinom vode. Čim voda provri, skinite pjenu, dodajte crveni luk, biber, so i ulje, pa pustite da čorba lagano vri.
3. Prije nego što je gotovo, u šerpu sipajte brašno prethodno razmućeno u soku od limuna i pustite da još malo vri.
4. Odmah servirajte. Po želji, u čorbu možete da stavite i malo kima.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.