Ćuftice u sosu do sira

by | 26 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 400 g bijelog krompira
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena češnjaka
  • 4 kašike prezli
  • 60 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 2 dl ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk i češnjak očistiti i što sitnije isjeckati.
2. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Sjediniti mljeveno meso, krompir, jaje, crni luk i češnjak, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Posebno otopiti puter i na njemu propržiti brašno. Dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati neutralnu pavlaku, kačkavalj i začine po ukusu i promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pržene ćuftice i preliti ih pripremljenim sosom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.