Ćureći medaljoni sa sirom

by | 20 Marta, 2013

Sastojci:

  • 600 g ćurećeg bijelog mesa
  • 2 kašike pesto sosa
  • 150 g mladog sira
  • 700 g krompira
  • mješavina začina
  • ulje
  • 150 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Ćureće bijelo meso isjeći na šnicle, istanjiti ih preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mladi sir isjeći na kocke veličine 4×4 cm.
3. Istanjene šnicle premazati pesto sosom. Na sredinu svake šnicle staviti kocku mladog sira, a zatim krajeve mesa presaviti ka sredini da se slijepe.
4. Oblikovane medaljone pržiti na vrelom ulju sa slijepljenim krajevima okrenutim nadolje dok ne porumene, a potom ih okrenuti.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju.
6. Pržene medaljone poslužiti uz pomfrit preliven mješavinom pavlake i majoneza.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.