Ćuretina sa suhim šljivama

by | 24 Marta, 2017

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

700 g ćurećeg bijelog mesa
150 g mesnate slanine
1 glavica crvenog luka
100 g suhih šljiva bez koštica
2 čena bijelog luka
150 ml bijelog vina
2 kašičice sjeckanog peršuna
1 kašičica mljevene paprike
200 g riže
5 kašika ulja
mješavina začina
susam, so
kari, biber

Priprema:

1. Ćureće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, slaninu na štapiće, crveni luk na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati. Suhe šljive uzdužno presjeći napola.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk kako bi porumenio, a zatim dodati slaninu, te i nju kratko propržiti.
3. Dodati ćuretinu i pržiti dok ne promijeni boju. Zaliti bijelim vinom, dodati curry, bijeli luk, začine po ukusu i kratko prodinstati.
4. Dodati suhe šljive i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati mljevenu papriku, peršun i susam, te nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
6. Rižu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, procijediti od suvišne tečnosti i služiti kao prilog uz glavno jelo.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.