Domaći suvlaki

by | 22 Februara, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
2 veća svinjska filea
2 crvene paprike
2 zelene paprike
rendana kora od jedne narandže
rendana kora od jednog limuna
1/2 kašičice mljevene paprike
3 kašike soja sosa
origano, curry
so, biber
1,5 dl ulja

Priprema:
1. Svinjske filee zasjeći po sredini, a zatim ih otvoriti i preko najlon kese blago istanjiti tučkom za meso da bi se dobila veća šnicla.
2. Nakon toga šnicle isjeći na manje pravougaonike 3×2 cm.
3. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemena i peteljki i isjeći na pravougaonike podjednake veličine kao i meso.
4. Posebno pripremiti smjesu za marinadu. Sjediniti rendanu koru limuna i narandže, pa dodati mljevenu papriku, soja sos, origano, curra i ostale začine po ukusu. Sipati ulje i promiješati.
5. U pripremljenu marinadu dodati isječeno meso, pa promiješati i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
6. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično marinirano meso i papriku dok se ne popune. Potom ih peći u tavi na vrelom ulju najprije sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.