Đuveč sa gamborima

by | 6 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 400 g očišćenih gambora
  • 180 g tarane
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 1 mrkva
  • 2 glavice crnog luka
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk isjeći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a mrkvu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati mrkvu i papriku te i njih kratko propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, bijeli luk u prahu i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve vrijeme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti sjeckanim peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.